Tili-Häme Oy ja Foxa Oy – nopeaa ja kustannustehokasta yhteistyötä

”Ensimmäisiä asioita yrityksen perustamisen jälkeen oli tilitoimiston löytäminen. Valitsimme Tili-Häme Oy:n, joka suositteli meille Maestroa”, kertoo toimitusjohtaja Jukka Sipilä Foxa Oy:stä.  ”Etäkäyttömahdollisuus oli ehdoton edellytys tällaisessa kevyessä firmassa. Toimisto on aina mukana, Kiinassa ja Kiihtelysvaarassa.”

Taivaallisen yksinkertainen

Taloushallinnon ohjelmistoja Foxa Oy käyttää tilitoimiston lisenssillä Maestron konesalista – se on siis käytettävissä missä hyvänsä, missä on verkkoyhteys. Etänä käytetään myös varastonhallintaohjelmistoa, johon Foxa Oy on ostanut oman lisenssinsä. Varastonhallinta toimii saumattomasti yhteen taloushallinnon kanssa.

”Näin Foxa pääsee hyödyntämään laajaa järjestelmää edulliseen hintaan, kuvailee avainasiakaspäällikkö Juha-Pekka Mikkonen Maestrosta järjestelmän mahdollistamia kertakirjauksen hyötyjä. ”Varastokirjanpitoon tehty myyntitilaus voidaan tulostaa laskuksi sekä muodostaa siitä kirjanpidon materiaali yhdellä ainoalla kirjauksella. Myös varastosaldot päivittyvät automaattisesti, ja pankkiyhteyden avulla maksukin kirjautuu aikanaan suoraan järjestelmään.”

”Aiemmin isojen yritysten järjestelmiä käyttäneenä voin sanoa, että Maestron järjestelmä on taivaallisen yksinkertainen käyttää”, naurahtaa Jukka Sipilä tyytyväisenä.

Työtunteja säästyy

Myös tilitoimisto Tili-Häme Oy on tyytyväinen siihen, että asiakas voi toimia samassa järjestelmässä tilitoimiston kanssa.

”Se, että asiakas voi käyttää ohjelmistoja tilitoimiston kautta, yleistyy koko ajan sitä mukaa kuin sana leviää. Varsinkin uusien yritysten kanssa otamme sen aina puheeksi – Foxankin oli helppo lähteä käyttämään järjestelmää kuukausimaksua vastaan,” kertoo toimitusjohtaja Mikko Pirttilä Tili-Häme Oy:stä.

Tilitoimiston asiakkaalle hyöty tulee sitä kautta, että kirjanpitotyö vähenee. Vaikka tilitoimisto perii kuukausimaksua, niin työaikaa säästyy ja tuntiveloitus pienenee, kun tiedot voidaan hakea suoraan koneelta.

”Tämä on mielekästä myös tilitoimiston kannalta, koska me myymme asiantuntemusta ja voimme nyt keskittyä siihen rutiinikirjausten sijaan”, kertoo Pirttilä. – Lisäksi viranomaisilmoitusten tekeminen nopeutuu, kun tiedot ovat kuun päättyessä jo valmiina järjestelmässä.

”Yhteistyö Foxa Oy:n kanssa on ollut todella motivoivaa, koska Jukka Sipilä on yrittäjänä kiinnostunut kuukausiraporteista ja niiden annista. Kun yrittäjä kiinnittää huomiota tuloslaskelman ja taseen lukuihin, niillä on yleensä taipumus myös kehittyä parempaan suuntaan.”

Foxa Oy & Tili-Häme Oy

Foxa Oy on forssalainen teknisten tekstiilien asiantuntija ja myyjä. Se on perustettu jatkamaan Finlayson Forssan Oy:n 160-vuotista tekstiiliperintöä ja palvelee työvaatevalmistajia täyden palvelun tekstiilitalona. Myynnistä pääosa suuntautuu Suomen markkinoille, ja noin kolmannes ulkomaille. Forssassa yrityksellä on myynti-, markkinointi-, tuotekehitys- ja varastointitoimintaa. Foxa Oy:n omistavat yrityksen vetäjät.

Tili-Häme Oy on Taloushallintoliiton auktorisoima,  viisi henkilöä työllistävä tilitoimisto, joka on toiminut Forssassa vuodesta 1986 lähtien. Palveluihin kuuluvat kaikki tilitoimistoalan palvelut yrityksen perustamisesta kirjanpitoon, veroasioihin ja budjetointiin.