Kannattava kumppani on ketterä ja osaava

Perinteikkään perheyrityksen pyörittäminen käy huomattavasti helpommin, kun kumppanina on ketterä ja osaava tilitoimisto. Tämän tietää myös kolmannessa polvessa Kalevi Laine Ky:tä luotsaavat sisarukset Marko Laine ja Katja Bergström.

Alkuvuodesta 2020 suoritettu sukupolvenvaihdoskin sujui kokeneen tilitoimiston kanssa vaivattomasti.

– Meillä on Tili-Hämeen kanssa ollut toimiva suhde jo vuodesta 2007 asti. Jokaiseen mieltämme askarruttaneeseen kysymykseen on löytynyt vastaus tai meidät on osaavasti ohjattu eteenpäin, yrittäjä Marko Laine kertoo.

– Osto- ja myyntireskontra on käytettävissämme reaaliajassa. Papereiden kuljettelusta on suurelta osin siirrytty sähköisiin menetelmiin, mutta vielä joitakin käteiskuitteja vietyä Tili-Hämeen toimistolle.

– Kuukausittaisen raportin johdosta tiedämme ajantasaisesti, missä mennään ja millainen tilanne meillä on. Se tuo turvaa näissäkin ajoissa, jolloin tilanne saattaa muuttua yllättävänkin nopealla aikavälillä.

Pienessä yrityksessä arvostetaan helppoutta, asiantuntemusta ja sitä, että kaikki tilitoimistopalvelut hoituvat yhden katon alla.

– Saamme palvelua aina tutulta henkilöltä. Tili-Hämeessä on asiantunteva ja osaava henkilökunta, ja he keskustelevat keskenään, jos meidän kontaktihenkilöltämme ei löydy vastausta johonkin ongelmaan.

Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Kalevi Laine Ky
Osaava ja kokenut hautaustoimisto, kukkakauppa ja pitopalvelu. Perinteikäs perheyritys työllistää tällä hetkellä viisi henkilöä kokopäiväisesti ja muutamia tuntityöntekijöitä osa-aikaisesti.

Tarkkaa tietoa oikeista asioista

LO Rakenne Oy on kerrostalojen kevytparvekkeita valmistava yritys, jonka tuotanto toimii pääosin Forssassa. Toimihenkilöt työskentelevät Hämeenlinnassa ja asentajat urakkatyömailla ympäri Suomea.

Yrityksessä ollaan tyytyväisiä Tili-Hämeen joustavaan ja mukautuvaan palveluun.

– Koronarajoitusten myötä sähköisten palveluiden merkitys on kehittynyt entisestään. Se sopii meille, sillä kun työskentelemme monessa paikassa yhtä aikaa, on tärkeää, että pysymme ajan tasalla kaikissa tilanteissa, varatoimitusjohtaja Jarmo Mäkilä kertoo.

Tili-Hämeessä meillä on osaava kirjanpidon ammattilainen. Häneltä hoituu kirjanpidon, osto- ja myyntilaskujen lisäksi myös palkkojen laskenta sekä erilaisten raporttien tekeminen. Ja esimerkiksi loma-aikoina asioita hoitaa hyvin perehdytetty sijainen, joten meidän ei tarvitse itse huolehtia mistään.

LO Rakenteella seurataan toiminnan tulosta tuloslaskelman pohjalta kuukausittain. Säännöllisen raportoinnin ansiosta rakennusalan yrityksessä pysytään kärryillä siitä, miten tuloksellista toiminta on.

– Myös projektikohtainen kannattavuuden laskenta suoritetaan Tili-Hämeessä. Jälkilaskennan kautta voimme tarkastella projektikohtaista tulosta ja huomaamme, missä meillä on kehitettävää.

LO Rakenne Oy
Forssalainen kevytparvekkeita valmistava yritys, jossa työskentelee vaihtelevasti 15-20 henkilöä.

Resurssit jakoon älykkäästi ja tehokkaasti

Jakamistalous on tulevaisuutta ja siinä on myös DeskMe -yrityksen kasvun potentiaali. DeskMe -sovelluksella hallinnoidaan ja jaetaan resursseja, kuten työpöytiä, kokoushuoneita, pesutupavuoroja ja aivan mitä tahansa tiloja.  Skaalautuvuus on loputon.

Koronaepidemia kiihdytti keskustelua isojen toimistorakennusten tarpeellisuudesta. Jos työtä tehdään pääosin tai osaksi etänä, ei jokaiselle työntekijälle tarvita omaa työpöytää toimistolla.

”Resursseja kannattaa käyttää tehokkaasti. DeskMe -sovelluksella on mahdollista jakaa ja hyödyntää resursseja tehokkaasti. Mukana on myös viestinnällinen osuus, jolloin esimerkiksi samaa projektia tekevät voivat varata vierekkäiset työpöydät”, kertoo DeskMen toimitusjohtaja ja perustaja Vitaly Stockman.

DeskMe on start up yritys, joka on parhaillaan markkinointivaiheessa. Sovellus on löytänyt tiensä nyt viiteen eri maahan.  Vuosi sitten Vitaly tekikin pitkät promootiomatkat Japaniin, Kiinaan ja Venäjälle, josta kertyi valtava määrä kiinan, japanin ja venäjänkielisiä kuitteja.

”Kirjanpitäjän pitää tietää ja tuntea, mitä asiakasyritys tekee. Uskon, että Tili-Hämeen ja Eeron ammattitaito ja osaaminen säästävät meidän rahojamme. Kirjanpitäjä ei ole siis kulu, vaan erittäin tarpeellinen resurssi.”

”Kirjanpitäjä pitää meidät talouden ja pakollisten velvoitteiden osalta ruodussa. Itse emme siihen pystyisi. Meidän osaamisemme ja energiamme ovat aivan jossain muualla. Laskenkin Eeron olevan tärkeä osa meidän pientä tiimiämme. ”

toimitusjohtaja
Vitaly Stockman
DeskMe

Kumppanuus ja luottaminen on tärkeintä

Aloittavan yrityksen alkumatka on täynnä uuden opettelua ja haasteita. Start up -yrityksellä haasteiden määrän voi varmasti triplata. Ensin on vakuutettava sijoittajat, sitten markkinat. Välissä on tuhansia ja tuhansia tunteja työtä innovaation parissa.

Pelaamisen kautta musiikin tekemiseen johdatteleva Big Ear Games Oy on mobiiliaplikaatio, joka on nyt kolmen vuoden jälkeen valmis maailmanvalloitukseen. Apin idean takana on yrityksen toimitusjohtaja Aviv Ben Yehuda, joka on itse opettanut musiikkia vuosikymmeniä.

”Musiikki, soittaminen ja musiikin tekeminen ja siitä syntyvä ilo kuuluvat kaikille. Se ei ole vain niiden harvojen etuoikeus, jotka saavat kalliin viulun käteensä.”

Avivilla oli ennen start up -yritystä toiminimiyritys, joten yrittäminen ja taloushallintoon liittyvät asiat eivät olleet täysin uusia. Hektinen start up -yrittäminen asettaa tilitoimistopalvelullekin uudet vaatimukset.

”Kirjanpitäjä ei voi olla tällaisessa yrityksessä vain tekninen suorittaja, vaan aito kumppani ja neuvonantaja. Meitä on kaksi työntekijää ja tehtävää työtä on paljon. On hienoa, että me voimme keskittyä omaan tekemiseemme täysillä ja luottaa siihen, että lakisääteiset velvoitteet hoituvat.”

”Tämä ei ole vielä mikään iso bisnes, mutta sillä on iso merkitys, että saamme nopeaa ja osaavaa palvelua mutkattomasti.”

”Ja tietenkin odotukset ovat, että bisnes lähtee kohta lentoon ja sen jälkeen tilitoimiston rooli tulee kasvamaan entisestään.”

toimitusjohtaja
Aviv Ben Yehuda
Big Ear Games Oy